Praktisch Leiderschap

Hoe ga ik om met weerstand vanuit mijn team? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alles zelf aan het oplossen ben en dat ik taken ga delegeren? Hoe krijg ik de neuzen van mijn medewerkers op een verschillende manier toch dezelfde kant op? Zijn dit voor jou herkenbare vragen? In de training Praktisch Leiderschap gaan we hier actief mee aan de slag.

Inschrijven
Praktisch Leiderschap

Training

Leiderschap

Voor wie

Leidinggevenden en ondernemers

Tijd

4 dagen

Investering

€ 1.950,-

Training

Praktisch Leiderschap is een training waar je actief aan de slag gaat met situaties vanuit de praktijk van alledag. Er wordt kennis gemaakt met verschillende leiderschapsstijlen en je leert vaardigheden zoals motiveren en stimuleren, delegeren en communiceren. De nadruk in deze training ligt op de vertaalslag naar de functie van jou als deelnemer. Vandaag leren, morgen toepassen. De praktijk staat centraal: welke situaties vind jij lastig en zou je meer grip op willen krijgen? Naast de noodzakelijke theorie wordt vooral gewerkt aan de vertaalslag naar jouw functie.

Onderwerpen als gesprekstechnieken, het opzetten van een werkoverleg en structuur, doelen stellen, coachen en delegeren, omgaan met weerstand, teamrollen en samenwerken komen aan bod, zodat je na deze inspirerende training steviger in je schoenen staat als leidinggevende.

Na het volgen van de training Praktisch Leiderschap:
  • Heb je inzicht gekregen in je eigen gedragsstijl (een gedragsanalyse is een onderdeel van de training);
  • Weet je welke stijl van leidinggeven het beste past in welke situatie;
  • Weet je jouw medewerkers op de juiste wijze te motiveren en te stimuleren;
  • Beschik je over de juiste communicatieve vaardigheden zoals luisteren, samenvatten en doorvragen, feedback geven en ontvangen, iets bespreekbaar maken en omgaan met conflicten;
  • Bereik je samen met je team het gewenste resultaat.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor teamleiders, projectleiders, managers op de werkvloer en hen die zich willen voorbereiden op een leidinggevende positie. Je hebt al enige tijd een leidinggevende rol of je bent juist doorgegroeid naar een leidinggevende positie en wilt graag praktische handvatten en tools aangereikt krijgen, om direct mee aan de slag te gaan.

Henk van Engelen - Kok & Heijkamp Makelaars

‘Het is echt 'praktisch' doordat we steeds met eigen praktijksituaties gingen oefenen. Daar leer je het meeste van. Het doel van de training was om tips en tricks te krijgen voor leidinggeven in de praktijk. Dat is gelukt.’

Praktische informatie


Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 10 personen. Deze training is ook in maatwerkverband of als incompanytraining te volgen.


Duur
4 dagen (9.00 – 16.00 uur)


Locatie
Regio Barneveld/Ede/Veenendaal 


Data

Najaar 2021 - VOLGEBOEKT

Voorjaar 2022

Maandag 1 november 2021

Maandag 10 januari 2022

Maandag 22 november 2021

Dinsdag 1 februari 2022

Maandag 13 december 2021

Donderdag 14 februari 2022

Donderdag 6 januari 2022

Maandag 14 maart 2022

 


Inschrijven

Meer informatie?

Neem contact met ons op via 0318-830226

Stuur e-mail

CASES

image
FIRMA HANSKAMP

Handige handvatten voor managers

Lees meer