Persoonlijkheidstest

Zicht krijgen op je persoonlijkheid. Je persoonlijkheidskenmerken in kaart hebben. Het kan enorm verhelderend zijn om te ontdekken wat bij jou als persoon hoort en wat je soms misschien ook moet erkennen en accepteren. Maar ook waar dan wel mogelijkheden en kansen liggen door te weten hoe je ermee kunt omgaan en inzetten. Zicht op je werkvoorkeuren of juist weten en begrijpen waarom je zelf zo benaderd wilt worden en waarom anderen jouw benadering helemaal niet waarderen. En tot de prachtige ontdekking komen welke andere manieren er mogelijk zijn om met andere type persoonlijkheden samen te werken. Met een persoonlijkheidstest brengen we dit voor je in kaart en bespreken we vervolgens je mogelijkheden, kansen en waar je zou kunnen compenseren.

Persoonlijkheidstest

De laatste tientallen jaren is de roep om een persoonlijkheidstest steeds sterker geworden. En laten we eerlijk zijn, wie vindt het nu niet interessant om te weten hoe je als persoonlijkheid in elkaar zit? En te begrijpen waarom jij jij bent en de ander juist de ander? Sinds de start van de ontwikkeling van persoonlijkheidstesten is er al veel meer duidelijk geworden en is de kwaliteit van de testen ook toegenomen. Er kan al veel preciezer gemeten worden welke persoonlijkheidstrekken iemand heeft en ook op basis van gedragsvoorkeuren kan een redelijk goede inschatting worden gemaakt van het persoonlijkheidstype.


Werkwijze

De kwaliteit zit hem vooral in de kennis en kunde van de persoon die de uitslag met je bespreekt en doorneemt. Daarom spreken we vooraf door wat je precies wilt weten van jezelf zodat we ook de meest passende test kunnen inzetten. Je ontvangt een testuitslag in tekst uitgewerkt. Er vindt vervolgens daarover altijd een feedbackgesprek plaats. Daarna kun je kiezen of je verdieping wilt door middel van coaching. Of dat je vanuit je opgedane inzicht gericht kiest met een duidelijk leerdoel voor een praktische of persoonlijke leiderschapstraining of misschien zelfs een time management training.


Resultaat van een persoonlijkheidstest

Het resultaat van een persoonlijkheidstest is dat je inzicht krijgt in wie jij bent als persoon en op basis hiervan de verdieping kan zoeken middels coaching of training.

Een persoonlijkheidstest is geschikt voor je als je:

  • je persoonlijkheidstype wil weten;
  • meer wilt doen met je persoonlijkheid en in interactie met anderen beter wil communiceren;
  • efficiënter met jezelf wil omgaan;
  • je werkgedrag beter wil begrijpen;
  • je bewust wilt worden van het effect van je persoonlijkheid op je werkgedrag.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via 0318-830226.


Bel mij terug
Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies