Loopbaancoaching

Bijna iedereen denkt er weleens over na: past mijn werk wel bij mij? Mogelijk vraag je jezelf dit ook af. Of je zoekt een nieuwe baan, maar weet niet waar je moet beginnen. Of je wilt als werkgever je medewerker begeleiding bieden naar een nieuwe functie of passender werk? Bij Bunt Groep bieden we gerichte loopbaancoaching en -begeleiding aan waarbij verhelderende inzichten worden opgedaan die je helpen in de verdere loopbaan. Zo blijf je met plezier aan het werk!

Loopbaancoaching

De tijd dat je je leven lang hetzelfde werk doet, lijkt achter ons te liggen. Veranderingen in de maatschappij spelen daar een belangrijke rol in, waarbij enerzijds resultaat en anderzijds efficiëntie in toenemende mate worden gevraagd. Dan kan zomaar je medewerker zijn baan opzeggen omdat de baan waar hij met plezier naar toe ging, ineens veel minder aantrekkelijk is geworden. Of jij bent als ondernemer het zat om je eigen boontjes te doppen. Of jij bent op zoek naar meer vrijheid. Werkgeluk is een woord dat niet meer is weg te denken in deze tijd. Er is ook meer kennis beschikbaar gekomen, hetgeen ons inzicht geeft in onze drijfveren en de invloed van je werk op werkbeleving. Als werkgever kun je daarop met je medewerkers inspelen door hen ruimte te bieden om te werken aan hun loopbaan.


Werkwijze

Elk loopbaantraject is maatwerk, wij sluiten daarom zo dicht mogelijk aan bij je loopbaanvraag. We starten met een intakegesprek waarbij we de loopbaanvraag en doelen in kaart brengen en je vervolgens een voorstel op maat doen. We geven hieronder in grote lijnen weer welke onderdelen we bieden bij individuele loopbaancoaching en -begeleiding.

We gaan op zoek naar wat je belangrijk vindt, wat je motiveert en drijft, zodat je hier doelgericht naartoe kunt werken. Niet alleen als het gaat om de volgende stap, maar ook voor de langere termijn in je verdere loopbaan.

We ontdekken waar je talenten liggen, zodat je hiermee waarde kunt toevoegen in je werk en je je kunt richten op datgene waar je goed in bent.

Vervolgens bekijken we waar je naartoe wilt op je loopbaanpad en hoe je daar kunt komen. Hierbij kijken we (met je drijfveren en talenten in het achterhoofd) welke volgende stappen je wilt maken.

Een loopbaanonderzoek voorafgaand of tijdens de loopbaanbegeleiding kan onderdeel zijn van het traject. Dit wordt in overleg gepland. Het invullen van de bijbehorende testen kan thuis worden gedaan.


Resultaat van loopbaancoaching

Aan het einde van het traject heb jij of heeft jouw medewerker waardevolle inzichten gekregen:

  • jij of je medewerker weet waar hij/zij voor staat en wat motiveert;
  • jij of je medewerker ervaart meer zelfvertrouwen in of grip op de loopbaan;
  • jij of je medewerker heeft weer een goede dosis motivatie om aan de slag te gaan op de (nieuwe) werkplek;
  • jij of je medewerker ontdekt nieuwe kansen en groeimogelijkheden.

Investering

We starten onze coachings- en begeleidingstrajecten met een intake en werken een voorstel op maat voor je uit. Hiervoor investeer je 295,-. Verdere investering is afhankelijk van je loopbaanvraag. Bel voor meer informatie naar 0318-830226.


Meer informatie?

Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 0318-830226 of stuur een mail naar info@buntgroep.nl. Vooraf meer informatie? Lees dan onze blog!

Wil je als werkgever een medewerker aanmelden voor loopbaancoaching?
Dat kan. Neem contact op met één van onze coaches of laat je medewerker zelf bellen. Bij een driehoeksrelatie maken we afspraken zodat de doelen gedeeld en helder zijn en integriteit gewaarborgd blijft.


Bel mij terug
Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies