Assessment

Je persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelpunten op een objectieve en gedegen wijze op papier krijgen? Zodat je weet hoe het staat met het niveau van je competenties in het algemeen? Of meer specifiek in relatie tot een rol als directeur, ondernemer, manager of adviseur? Of vooraf weten of de nieuwe kandidaat wel beschikt over de benodigde competenties in de functie? Een assessment levert een concrete en objectieve inventarisatie van kwaliteiten en aandachtspunten op. Na afloop krijgt de deelnemer een ontwikkeladvies mee. En als het gaat om selectie krijg je een advies over de geschiktheid van de kandidaat voor de functie. Ons assessment schrijven we altijd ontwikkelingsgericht en is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methoden.

Assessment

Een assessment bestaat uit een pakket aan diverse instrumenten die vanuit verschillende invalshoeken informatie verzamelen van een persoon. Daarvoor zetten we naast vragenlijsten en testen ook vaardigheidssimulaties in en vindt er een gesprek plaats met de uitvoerend arbeidspsycholoog. We brengen met assessments graag je competenties in kaart en zoeken naar potentiële mogelijkheden voor uw ontwikkeling. Voorafgaand bespreken we je onderzoeksvraag en adviseren we welk assessment (selectie- of ontwikkelingsassessment) passend is en wat u er mee kunt. De rapportages worden opgesteld volgens de NIP-code van psychologen.

Ontwikkelsassessment

Bij een ontwikkelassessment kijken we verder dan functies en vacatures, zoals tijdens een selectieassessment. We onderzoeken de ontwikkelingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden van iemand. Een ontwikkelassessment biedt een onderbouwd oordeel over de ontwikkelingsmogelijkheden van iemand. Dit oordeel is waardevol wanneer je nadenkt over een mogelijke bedrijfsovername. Maar ook tijdens loopbaangesprekken of het nadenken over doorgroeimogelijkheden voor jezelf of voor je medewerker in je organisatie. Ons assessment geeft concreet aan via welke stappen deze ontwikkeling kan verlopen.

Voor wie?
Dergelijke informatie is nuttig voor werkgevers, leidinggevenden, managementteams, HR-consultants, toekomstige collega's of vennoten, overdragers en overnemers van een familiebedrijf et cetera.

Selectieassessment

Een selectieassessment (met sterkte-zwakteanalyse) levert een concrete en objectieve inventarisatie van kwaliteiten en aandachtspunten op met betrekking tot een bepaalde functie of vacature en biedt een onderbouwd oordeel over de geschiktheid van iemand voor de beschikbare functie of vacature.

Voor wie?
Dergelijke informatie is nuttig voor werkgevers, leidinggevenden, managementteams, HR-consultants, toekomstige collega's of vennoten, et cetera.


Werkwijze

Onze assessments zijn maatwerk. De aanpak verschilt dus per opdracht. Gemiddeld genomen komen tijdens een ontwikkelassessment verschillende zaken aan bod, zoals capaciteiten, persoonlijkheid, gedrag en gedragsvoorkeuren, waarbij we gedurende een ontwikkelassessment relatief veel tijd besteden aan oefeningen.


Resultaat van een assessment

Na afloop van een assessment zijn de ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden van de deelnemer vanuit allerlei invalshoeken belicht. Op basis hiervan kun jij of de opdrachtgever er op vertrouwen dat ze op basis van deze assessmentresultaten de goede keuze maken.


Meer informatie?

Neem contact met ons op voor meer informatie via 0318-830226.


Bel mij terug
Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies