Teamontwikkeling

Hoe maak ik met mijn team een volgende stap in onze ontwikkeling? Hoe houd ik het teamgevoel vast, juist in deze tijd? Hoe krijg ik meer inzicht in de kwaliteiten van mijn team en kunnen we nog beter worden om de klant te bedienen? En: hoe gaan we om met onderlinge verschillen die er zijn? Bunt Groep faciliteert en begeleidt teams naar het juiste doel. Wil je ook je team laten groeien? Wij staan voor je klaar. Juist in deze tijd.

Teamontwikkeling

Je team is niets anders dan een groep individuen met een gezamenlijk doel wat omgezet wordt in concrete resultaten. Daar ligt de sleutel tot teamprestaties. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want ook al zijn de persoonlijke kwaliteiten van de teamleden nog zo goed, dat betekent niet altijd dat er resultaten met elkaar worden geboekt. Samenwerking met elkaar is echter wel essentieel binnen een team.

Effectieve communicatie, de juiste taakverdeling en het managen van verwachtingen zijn cruciaal bij teamsamenwerking. Hoe maak je optimaal gebruik van ieders kwaliteiten? En hoe zorg je ervoor dat teamleden elkaar versterken en samen in actie komen? Wij helpen jou en jouw organisatie om het beste uit je team te halen. Want juist in deze tijd is het belangrijk om te investeren in je team, de werksfeer en onderlinge verhoudingen.


Werkwijze

Afhankelijk van je vraag bepalen we gezamenlijk het doel: wat wil je bereiken en met wie en waarom? Wil je inzicht in elkaars gedrag om als team beter te functioneren of wil je verbetering in de onderlinge communicatie. Of wil je juist inzicht in jullie teamrollen?

Op basis van de vragen die binnen jouw organisatie of team spelen verkennen we met jou de mogelijkheden waarin we met jullie team de volgende stap gaan maken. Dit kan zijn de vorm van teamsessies, workshops, hei- of teamdagen.

Wij gaan uit van het principe van ervaringsgericht leren. Dat betekent dat in de onderdelen die we aanbieden concrete opdrachten zitten waarbij jullie als team aan de slag gaan en terugblikken met elkaar wat dit oplevert. En juist in het proces van terugblik of nabespreking zit de kracht: hoe kunnen we wat we hier vandaag geleerd hebben morgen toepassen in onze praktijk?


Resultaat van teamontwikkeling

Komen tot unieke teamprestaties. Dat is uiteindelijk het doel en daarmee gelijk het resultaat van teamontwikkeling. Afhankelijk van de vooraf gestelde doelen krijg je:

  • Inzicht in de manier van communiceren als teamleden en leer je je eigen gedragsvoorkeuren te herkennen;
  • inzicht in de teamrollen die ieder teamlid heeft;
  • inzicht in de kwaliteiten en valkuilen van jullie team en teamleden.

Deze inzichten geven je als team handvatten om aan de slag te gaan met de daaruit voortkomende acties. Jullie zijn in staat om -vroegtijdig- knelpunten te signaleren en op te lossen in de samenwerking. Aan het eind van het traject heb je een stevige basis om verder te bouwen aan topprestaties.


Meer informatie?

Onze teamcoaches en trainers hebben vele teamsessies, workshops en heidagen georganiseerd. Hiermee hebben we de kennis en ervaring in huis om jouw organisatie, team(s) en mensen beter te maken. We bieden teamontwikkeling altijd als maatwerk aan. We bespreken graag met je hoe we dit tot een succes kunnen maken! Neem contact met ons via 0318-830226 of lees onze blog over wat jij nu al kunt doen om de eerste stap te zetten. 


Bel mij terug
Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies

CASES

image
RST

Dankzij coaching een sterk team

Lees meer