Procesoptimalisatie

Welke ondernemer wil niet zijn processen gestroomlijnder laten lopen? Zodat de kwaliteit nog beter wordt, klanten je aanbevelen en er gewoon efficiënter gewerkt wordt in plaats van alleen maar harder werken. Waar een product of dienst geleverd wordt, is een proces aanwezig. Waar een proces is, daar zijn activiteiten waar je klant blij van wordt en activiteiten die je liever minder ziet. Die laatste categorie noemen we verspilling. We gaan samen aan de slag om deze weg te nemen of te verminderen.

Procesoptimalisatie

Met procesoptimalisatie doen we niet anders dan op een andere manier naar je processen kijken en deze verbeteren. Daar helpen wij op verschillende manieren bij. De kern daarbij is dat jij inzicht krijgt in wat waarde is voor je klant en voor jezelf en waar de verspillingen zitten. Wil jij ook oplossingen voor één of meer van onderstaande vragen?

 • Hoe verlaag ik de stress van de dagelijkse processen van mijzelf en mijn medewerkers?
 • Hoe benut ik de volledige capaciteit die aanwezig is?
 • Hoe kan ik het volhouden om de afspraken naar mijn klanten na te komen?
 • Hoe kom ik van mijn onnodige voorraad af?
 • Ik heb heel veel (transport)bewegingen, hoe verminder ik deze?
 • Voor mijn gevoel hebben we meer afval dan product. Hoe verander ik dit?
 • De werkplaats is niet ordelijk, hoe ga ik dat veranderen? 

Werkwijze

Bij procesoptimalisatie helpen we jou en je mensen op weg om verspillingen in processen te ontdekken en ze weg te nemen of te verminderen. Dat doen we door samen je bedrijfsprocessen in beeld te brengen, ze te analyseren en van daaruit verbeteringen in gang te zetten. Deze verbeteringen hebben impact op de doorlooptijd, (interne) kwaliteit, service en kosten! We doen dit aan de hand van de training ‘Grip op je bedrijfsproces’.

Lukt het niet om van de dagelijkse beslommeringen los te komen en echte stappen te zetten in procesoptimalisatie? Dan is de training ‘Dagelijks verbeteren uitermate geschikt.

Wil je ontdekken wat procesoptimalisatie kan opleveren en hoe je in stappen kunt verbeteren? Het Bunt Lean Simulatie Spel geeft inzicht in wat de mogelijkheden zijn van de Lean Methode.

Tijdens deze trainingen krijg je volop praktische informatie mee die direct in de praktijk gebracht kan worden. En het liefst doen we dit bij jouw in het bedrijf, op locatie, zodat julle er direct mee aan de slag kunnen.


Resultaat van procesoptimalisatie

Nadat we op deze manier met elkaar de verspillingen hebben ontdekt en deze hebben weggenomen of verminderd is het resultaat:

 • Rust en overzicht in je organisatie.
 • Een hogere klanttevredenheid.
 • Een betere kwaliteit en minder ‘herstel-werk’.
 • Kortere levertijden en hogere efficiency.
 • Een grotere betrokkenheid van je medewerkers.

Meer informatie?

Overweeg je om verbeteringen door te voeren in de processen van je organisatie? Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk ons trainingsaanbod van Organisatieontwikkeling bij Bunt Academy. Of lees deze blog over Lean Management!


Bel mij terug
Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies

CASES

image
VISIETECH

Lean management komt betrouwbaarheid ten goede

Lees meer