Organisatieoptimalisatie

Je bent flink gegroeid als organisatie, maar hoe richt ik mijn organisatie nu in op deze groei? Hoe blijft ons team tevreden? Hoe kom ik zelf toe aan de zaken waar ik energie van krijg? Herkenbare vragen? Laat je organisatie tegen het licht houden. Een onafhankelijk deskundige van Bunt Groep ziet van buiten vaak scherper waar het beter kan en durft gevoelige zaken makkelijker te benoemen. Zo krijg je weer grip.

Organisatieoptimalisatie

Elke organisatie begint klein, als een zaadje wat gezaaid wordt. Met het geven van aandacht en zorg groeit dit zaadje uit tot een plant of een boom. Zo groeit ook een organisatie als het de juiste aandacht krijgt.

Als de organisatie harder groeit dan de beschikbare capaciteit van jezelf en je medewerkers, dan voelt de groeit steeds meer als een verstikking. Je komt als ondernemer niet meer toe aan de dingen waar je energie van krijgt en het nemen van de nodige afstand komt steeds minder voor.

Is het aannemen van nieuwe medewerkers dan de juiste oplossing? En dan? Hoe neem jij de mensen mee in jouw ideeën? Hoe krijg of houd je structuur in de teams? Hoe houd je de medewerkers tevreden en binnen de organisatie? Veel vragen die op je af komen als ondernemer waarin je het moeilijk vindt om de juiste beslissingen te nemen. 


Werkwijze 

Onze consultants gaan samen met jou kijken naar waarom de organisatie is ontstaan en wat de missie en de visie van de organisatie is. Behalve deze missie en visie wordt ook gekeken naar de missie en visie van de ondernemer zélf. Dit om samen duidelijk te krijgen wat het bestaansrecht van de organisatie is.

Als duidelijk is waarom en waarvoor de organisatie actief is gaan we samen kijken of de huidige structuur helpend is om deze missie en visie invulling te geven. In dit proces betrekken we de medewerkers om te weten of de missie en visie van de organisatie ook verankerd is in de manier van denken en werken van jullie als complete team.

Na deze inventarisatieronde gaan we samen de organisatiestructuur ontwikkelen en implementeren. We begeleiden het veranderingsproces om de structuur en de rolverdeling aan te laten sluiten bij de missie en de visie van de organisatie.


Resultaat van organisatieoptimalisatie

  • Duidelijke missie en visie als raamwerk voor beslissingen
  • Als ondernemer rust en ruimte om het bedrijf verder te ontwikkelen
  • Tevreden medewerkers
  • Goed functionerende teams
  • Tevreden klanten

Meer informatie?

Overweeg je om aan de slag te gaan met het optimaliseren van je organisatie? Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk ons trainingsaanbod van Organisatieontwikkeling bij Bunt Academy. En lees onze blog!


Bel mij terug
Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies

CASES

image
CASTELEIJN STROOPWAFELS

Assessments gaven zicht op kwaliteiten en ontwikkelpunten

Lees meer
image
SnelStart Software B.V.

Als tweede generatie eigen managementstijl ontwikkeld

Lees meer