Praktisch Leiderschap

Praktisch Leiderschap is een training waarmee je actief aan de slag gaat met situaties vanuit de praktijk van alledag. Er wordt kennis gemaakt met verschillende leiderschapsstijlen en je leert vooral vaardigheden zoals motiveren en stimuleren, delegeren en communiceren.

Training


Hoe ga ik om met weerstand uit mijn team? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet alles zelf aan het oplossen ben (delegeren)? Hoe krijg ik de neuzen van mijn medewerkers op een verschillende manier toch dezelfde kant op?

Zijn dit voor jou herkenbare vragen? In de training Praktisch Leiderschap gaan we hier actief mee aan de slag. De nadruk in deze training ligt op de vertaalslag naar de functies van de deelnemers. Vandaag leren, morgen toepassen. De praktijk staat centraal: welke situaties vind jij lastig en zou je meer grip op willen krijgen? Naast de noodzakelijke theorie wordt vooral gewerkt aan de vertaalslag naar jouw functie.

Onderwerpen als gesprekstechnieken, het opzetten van een werkoverleg en structuur, doelen stellen, coachen en delegeren, omgaan met weerstand, teamrollen en samenwerken komen aan bod, zodat je na deze inspirerende training steviger in je schoenen staat als leidinggevende.

Na het volgen van de training Praktisch Leiderschap:

  • Heb je inzicht gekregen in je eigen gedragsstijl (DISC-analyse is een onderdeel van de training);
  • Weet je welke stijl van leidinggeven het beste past in welke situatie;
  • Weet je jouw medewerkers op de juiste wijze te motiveren en te stimuleren;
  • Beschik je over de juiste communicatieve vaardigheden zoals luisteren, samenvatten en doorvragen, feedback geven en ontvangen, iets bespreekbaar maken en omgaan met conflicten;
  • Bereik je samen met je team het gewenste resultaat.

Doelgroep


Deze training is bestemd voor teamleiders, projectleiders, managers op de werkvloer en hen die zich willen voorbereiden op een leidinggevende positie. Je hebt al enige tijd een leidinggevende rol of je bent juist doorgegroeid naar een leidinggevende positie en wilt graag praktische handvatten en tools aangereikt krijgen, om direct mee aan de slag te gaan.


Praktische informatie

Aantal Deelnemers
Minimaal 4 en maximaal 10 personen. Deze training is ook in maatwerkverband of als incompanytraining te volgen.


Duur
4 dagen (9.00 – 16.00 uur)


Locatie
Regio Barneveld/Ede/Veenendaal 


Startdatum
Maandag 1 november 2021


Vervolgdata
Maandag 22 november 2021
Maandag 13 december 2021
Donderdag 6 januari 2021


Investering

Voor deze vierdaagse training met open inschrijving investeert u
€ 1.950,-. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief koffie, lunch en certificaat. Betaling in termijnen mogelijk (alleen via automatische incasso).


Inschrijven

Klik hier om uzelf in te schrijven. 

Inschrijven
Deel deze cursus Veel gestelde vragen

CASES

image
FIRMA HANSKAMP

Handige handvatten voor managers

– Lees meer