Financiële planning en financiering

Heb je zicht op de financiële haalbaarheid van je wensen en doelen ten aanzien van een eventuele bedrijfsoverdracht? En heb je hierbij rekening gehouden met de aandachtspunten, financiële risico’s en mogelijkheden in jouw specifieke situatie? Wij helpen je graag om te komen tot een weldoordacht financieel plan.

Een financiële planning geeft inzicht in de financiële haalbaarheid van je doelen en wensen. Ook met het oog op de aantrekkelijke vrijstellingen die ervoor zorgen dat je aanzienlijk minder of geen belasting hoeft te betalen bij een bedrijfsoverdracht, is het belangrijk om hierover na te denken. Belastingvrij schenken klinkt namelijk aantrekkelijk, maar de oude-dag dient wel op orde te zijn. Dat betekent dat de vrijstellingen financieel dienen aan te sluiten op je wensen en doelen. Een financieel plan geeft hiervoor het gewenste inzicht.


Financiële planning en financiering

In de eigendomsoverdracht zijn er vier scenario’s denkbaar:

  • Schenken
  • Vererven
  • Kopen
  • Combinatie

Tegelijkertijd is zicht op de financiële haalbaarheid essentieel voor het nemen van een besluit. Wij helpen je om te komen tot een weldoordacht financieel plan zodat het eenvoudiger wordt om te komen tot bepaalde besluiten. Hierbij denken wij ook met je mee ten aanzien van (plotselinge) gebeurtenissen waarover je liever niet nadenkt. Denk hierbij aan overlijden, arbeidsongeschiktheid, stoppen met werken of een echtscheiding.


Werkwijze

Door middel van een gesprek, bespreken wij allereerst de relevante thema’s om je doelen en wensen verhelderd te krijgen. Vervolgens onderzoeken wij je financiële situatie en geven wij inzicht in de haalbaarheid van uw doelen en wensen. Ten slotte bespreken wij de resultaten en stellen wij een financieel plan op.


Resultaat

Naast een concreet financieel plan, zijn de nevenresultaten:

  • Inzicht in de (financiële) haalbaarheid van uw wensen en doelen
  • Benodigde financiering
  • Duidelijke planning met stappenplan en acties

Meer informatie?

Overweeg je om een financieel plan op te stellen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of bekijk onze blog.


Bel mij terug
Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies