Bedrijfsopvolging van A tot Z

Je bent een trotse ondernemer en je hebt jarenlang in je bedrijf geïnvesteerd. Tegelijkertijd realiseer je je dat er een moment komt van overdracht. Mogelijk is je wens dat de volgende generatie het bedrijf overneemt. In essentie is de opvolging van een familiebedrijf ook een familieproces. Je wenst als ondernemer en als hoofd van de familie je bedrijf over te dragen aan de volgende generatie of een derde partij maar beoogt hierbij zowel de belangen voor het bedrijf als die van de familie te behartigen. Met onze expertise helpen wij je door een totale ontzorging van het gehele traject. Van begin tot eind.

Bedrijfsopvolging van A tot Z

Je hebt jarenlang je tijd, energie en geld aan je bedrijf besteed en realiseert je dat er een moment komt van overdracht. Mogelijk is inmiddels duidelijk dat de volgende generatie het bedrijf wil overnemen, staat er een werknemer klaar om te participeren of heb je besloten om je bedrijf te verkopen. Wat je situatie ook is of wat je overwegingen ook zijn, begin op tijd en zorg voor een gedegen en zorgvuldige aanpak.

Bedrijfsopvolging van A tot Z
In de overdracht van het bedrijf zijn er op hoofdlijnen drie verschillende manieren of ‘routes’ te onderscheiden waarin wij je vanaf het begin tot aan het eind van dienst kunnen zijn. Hieronder zijn de verschillen visueel weergegeven:


Uit de praktijk blijkt dat – ongeacht de route – dat bij een overdracht veel komt kijken, zowel zakelijk als emotioneel. Bovendien blijkt uit onderzoek dat veel familiebedrijven een overdracht niet overleeft en dat de winstgevendheid na een overdracht sterk kan teruglopen. Gezien deze complexiteit en het afbreukrisico, helpen wij je graag om de juiste keuzes te maken en je van het begin tot aan het eind gedegen en zorgvuldig te begeleiden en te adviseren. Hierbij houden wij er rekening mee dat de belangen van het bedrijf, de overdrager, de opvolger en de familie bij de overdracht worden behartigd.


Werkwijze

Allereerst maken wij vrijblijvend kennis om de vraag goed in kaart te brengen. Wat is je behoefte, waar loop je tegenaan, waar zou je graag meer over willen weten of waar zou je mee geholpen willen worden? Vanuit daar komen wij tot een vrijblijvende en een op maat gemaakt voorstel. Voor de één is het bedrijfsopvolgingsproces van A tot Z namelijk korter dan voor de ander.

Is het aannemen van nieuwe medewerkers dan de juiste oplossing? En dan? Hoe neem jij de mensen mee in jouw ideeën? Hoe krijg of houd je structuur in de teams? Hoe houd je de medewerkers tevreden en binnen de organisatie? Veel vragen die op je af komen als ondernemer waarin je het moeilijk vindt om de juiste beslissingen te nemen. 


Resultaat

Na de vrijblijvende kennismaking is duidelijk waarmee gestart kan worden, hoe en wanneer. Ook is duidelijk wie van onze collega’s je hierbij het beste van dienst kan zijn en wat de investering is die hiermee gemoeid is. Vervolgens gaan wij aan de slag en werken we gezamenlijk toe naar de Z zodat het bedrijfsopvolgingsproces van A tot Z is afgerond. Zo wordt toegewerkt naar een succesvolle opvolging waarbij de harmonie binnen de familie en de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd blijven.


Meer informatie?

Ben je benieuwd naar hoe het bedrijfsopvolgingsproces er bij jullie uit zou kunnen komen te zien en/of hoe wij jullie kunnen helpen in de bedrijfsopvolging? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.


Bel mij terug
Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies