Bedrijfsoverdracht

Slechts 30 procent van de familiebedrijven overleeft de eerste generatiewisseling. Met onze expertise vergroten wij de overlevingskansen.

Elke ondernemer komt in zijn leven in de fase dat hij/zij start met het nadenken over zijn/haar pensioen en de overdracht van de onderneming. U heeft jarenlang geïnvesteerd om u en uw bedrijf op de gewenste stip op de horizon te krijgen. Nu is het tijd om na te denken of uw bedrijf klaar is voor de nieuwe generatie of dat de nieuwe generatie klaar is voor uw bedrijf. In de essentie is de opvolging van een familiebedrijf ook een familieproces. U wenst als ondernemer en als hoofd van de familie uw bedrijf over te dragen aan de volgende generatie of een derde partij maar beoogt hierbij zowel de belangen voor het bedrijf als die van de familie te behartigen.

Maar hoe zorgt u er nu voor dat u later kunt terug kijken op een overdracht waarbij u kunt zeggen dat:

  • Het bedrijf en haar werknemers in de juiste handen terecht zijn gekomen;
  • Uw kinderen en/of kleinkinderen terugkijken naar een eerlijk en transparant proces wat door iedereen binnen de familie wordt begrepen;
  • Uw kinderen de middelen (zowel op het gebied van leiderschapskwaliteiten, operationeel en financieel) in handen hebben gekregen waarmee ze van het familiebedrijf nog een groter succes hebben kunnen maken;
  • U kunt stellen dat de normen en waarden welke voor u als ondernemer zo belangrijk waren, nu nog steeds worden nageleefd en een essentieel aspect zijn van het bestaansrecht van uw bedrijf.


Wij vanuit Bunt Groep helpen u bij het krijgen maar vooral behouden van de grip over dit familieproces. Wij hechten veel waarde aan het begeleiden van de ondernemer, de (potentiële) opvolgers en de overige familieleden. Het is daarom goed om vroeg te starten met het nadenken over de bedrijfsopvolging en in de oriënterende fase alle wensen te inventariseren en te concretiseren.

Wilt u meer weten? Download onze Whitepaper over Bedrijfsoverdracht (groene linkse vakje).
Of neem contact met ons op!

Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies

CASES

image
KIPPIE

Onafhankelijk persoon ideaal bij bedrijfsopvolging

– Lees meer