Dag van het familiebedrijf

Thema 2023 - Familiebedrijf: lust of last?

Met je familie moet je wandelen, maar niet handelen. Een bekend gezegde dat verwijst naar het idee dat het soms moeilijk kan zijn om zakelijke en familierelaties gescheiden te houden. Maar is dat mogelijk in een familiebedrijf? Hoe ga je om met de lusten en lasten in een familiebedrijf?
Kom naar de Dag van het familiebedrijf en verkrijg inzichten, kennis en inspiratie over de belangrijkste zaken die te maken hebben met de lusten en lasten binnen het familiebedrijf. Benieuwd naar het programma en de onderwerpen? Lees dan hieronder verder en schrijf je in!

Lees meer Direct inschrijven
Dag van het familiebedrijf

Event

Voor wie

Ondernemers, opvolgers, overdragers en medewerkers binnen familiebedrijven

Duur

1 dag

Investering

Gratis

Event Dag van het familiebedrijf

Het unieke karakter van een familiebedrijf brengt zowel voordelen als uitdagingen met zich mee. Het begrijpen en effectief omgaan met deze unieke aspecten is essentieel voor het succes en de duurzaamheid van jouw familiebedrijf.

Als jij betrokken bent bij een familiebedrijf, of het nu is als ondernemer, oprichter, toekomstig opvolger of (meewerkend) familielid binnen een familiebedrijf begrijp je dat de combinatie van familie en zaken een complexe dynamiek met zich meebrengt.

Heb jij te maken met de lusten en lasten binnen het familiebedrijf? Dan wil je dit event 'Dag van het Familiebedrijf' echt niet missen! Tijdens deze dag krijg je inzichten, expertise en inspiratie over verschillende onderwerpen die te maken hebben met de lusten en lasten binnen het familiebedrijf. Benieuwd naar het programma en de onderwerpen? Lees dan hieronder verder en schrijf je in! 

Programma

 • 09.00 uur Inloop

 • 09.30 uur Aftrap en introductie
                  Overdrager Teunis Bunt van Bunt Groep

 • 10.00 uur Q&A
                  Met oprichter Jos Schot en directeur Matthijs Schot van Profielnorm

 • 11.15 uur Workshopronde 1 
                  Door de adviseurs van Bunt Groep

 • 12.30 uur Lunch

 • 13.30 uur Kijkje in de keuken bij Profielnorm

 • 14.45 uur Workshopronde 2
                  Door de adviseurs van Bunt Groep

 • 16.00 uur Gezamenlijke afsluiting

 • 16.15 uur Netwerkborrel

 

Workshops

Workshop 1 - Van je familie moet je het hebben - door drs. Bertha van Maaswaal
Welke erfenis neem jij mee uit jouw familie? Welke lusten en welke lasten? Wat je meeneemt kun je doorgeven of terugleggen. In deze interactieve workshop nemen we je mee op een inspirerende reis door de wereld van de lusten en de lasten van generatie op generatie. We begrijpen dat generatieoverdracht vaak als een last wordt gezien, maar wij willen je laten zien dat het juist een lust kan zijn. Samen zullen we de sleutels ontdekken waarbij we de lusten gaan vergroten en de lasten laten verminderen, waarbij de erfenis van jouw familiebedrijf wordt beschermd en wordt versterkt voor de toekomst. Je krijgt hierbij praktische tips en tools van ervaren experts op het gebied van familiebedrijven.

Workshop 2 - Het geheim van vitaal blijven in het familiebedrijf - door Annelies Bunt
Hoe staat het ervoor met jouw vitaliteit? En die van je familieleden en medewerkers in het familiebedrijf? Dit is jouw kans om te ontdekken hoe je de lasten kunt omzetten in lusten en een gezonde, energieke werkomgeving kunt creëren voor jou en het familiebedrijf. Schrijf je snel in voor onze workshop en maak van jouw familiebedrijf een bron van vreugde en voldoening! We gaan in deze interactieve sessie de uitdagingen van stress aanpakken die gepaard kunnen gaan bij familiebedrijven. We staan stil bij het identificeren van de eerste signalen hierna, de potentiële risico’s en wat je hier praktisch aan kunt doen. Leer hoe je een balans kunt vinden tussen werk en privé, hoe je stress kunt verminderen en veerkracht kunt opbouwen.

Workshop 3 - Navigeer naar de toekomst: een krachtige strategie in jouw familiebedrijf - door Wouter Bunt 
Hoe kun je een strategie vormen? Het hebben van een strategie. Dat is toch zo’n dik boekwerk van 80 pagina’s die in de la verdwijnt? Je zou het haast denken. Maar een goede strategie is nodig om te komen waar je naar toe wilt gaan. En dat hoeft geen dik boekwerk te zijn met overbodige ballast. Een krachtige strategie met aansprekende acties zorgt voor richting, draagvlak in de familie én bij de medewerkers. Het is bij uitstek geschikt om van de ambities die je hebt kleine, concrete acties te maken.

Wat wordt er van ons verwacht? Waar gaan we naar toe? Wat is ons doel? Als je in jouw familiebedrijf veel van deze vragen hoort, dan is deze workshop uitermate voor jou geschikt.
In deze workshop nemen we je aan de hand van een praktijkvoorbeeld mee hoe je een strategie opstelt met concrete acties die jouw familiebedrijf verder brengt. Want succesvolle familiebedrijven hebben helder in beeld wie ze zijn, waarom ze er zijn, voor wie ze er zijn en wat ze te bieden hebben. Dat klinkt gemakkelijk, maar dat is het niet. Het vraagt om keuzes. Die geven je bedrijf richting, kracht en snelheid. Want wie niet kiest, wordt niet gekozen.

Workshop 4 - Van chaos naar efficiëntie: stroomlijn jouw vooruitgang - door Wim Verhoeks RAB
Merk jij dat je steeds terugkerende problemen aan het oplossen bent in jullie familiebedrijf? En wil je handige tips hoe je hiermee om kunt gaan? In deze workshop gaan we actief aan de slag om verspilling in jouw bedrijf op te sporen en krijg je oplossingen aangereikt om met minder inspanning, meer werkplezier en meer resultaat te krijgen.

Jouw winst na het volgen van deze workshop is dat je verspillingen signaleert in je eigen familiebedrijf en waar mogelijk deze wegneemt. Want verspillingen tegengaan, is een directe verbetering voor je klant, je bedrijf en jezelf. Alle activiteiten waar de klant niet voor betaald, zijn namelijk verspilling. En die gaan we weghalen. Je krijgt een concreet stappenplan die je kunt gebruiken om problemen, fouten of klachten op te kunnen lossen en een krachtige methode uitgereikt die jou en je team gaat helpen om oorzaken op te sporen, zonder dat het je veel tijd en geld kost.

Workshop 5 - Het familiestatuut: een sleutel tot succes! - door drs. Teunis Bunt
Volg de exclusieve workshop over het familiestatuut en het familiestatuutproces. Een belangrijk middel en proces om de harmonie binnen de familie en continuïteit van het familiebedrijf te bevorderen. Leer hoe je gedeelde waarden en doelen kunt definiëren, kunt omgaan met meningsverschillen, betrokken (potentiële) opvolgers creëert en tot duidelijke gezamenlijk gedragen afspraken komt die passen bij jullie familie en familiebedrijf. Tijdens deze workshop wordt je meegenomen in alle ins en outs van het familiestatuut en wordt jebegeleidt bij het ontwikkelen van het eerste hoofdstuk van het familiestatuut. Schrijf je in, leer alles over het familiestatuut en bouw samen aan jullie sleutel tot succes!

Workshop 6 - Estateplanning/financiële planning - door drs. Danny Heeren RA RV en Wim Verhoeks RAB
Heb je als ondernemer van het familiebedrijf voldoende zicht op jouw financiële situatie om de overdracht van het familiebedrijf mogelijk te maken? Ontdek tijdens deze workshop hoe je hier (nog) beter zicht op kunt krijgen en hoe je jouw inkomen en vermogen (nog) veilig(er) kunt stellen. Tijdens deze workshop ontvang je waardevolle inzichten om in vertrouwen het familiebedrijf naar de volgende generatie te kunnen overdragen. Schrijf je in, leer alles over financiële planning en zorg ervoor dat je er klaar voor bent.

Resultaat

Na deze dag:
 • Heb je waardevolle inzichten over de lusten en lasten binnen het familiebedrijf;
 • Kun je aan de slag binnen je eigen familiebedrijf met praktische tips en handvaten, die je in je gekozen workshops aangereikt hebt gekregen;
 • Heb je geleerd van de kennis en ervaringen van andere ondernemers, overdragers, opvolgers en familieleden die zich in een vergelijkbare situaties bevinden.

Doelgroep

 • Eigenaren en ondernemers van familiebedrijven;
 • Overdragende- en opvolgende generatie binnen het familiebedrijf;
 • Familieleden die werkzaam in het familiebedrijf.
Dag van de Bedrijfsopvolging

‘Een inspirerend event waarin ontmoeten, leren en delen centraal stond’

Praktische informatie


Aantal deelnemers
Maximaal 30 personen


Duur
1 dag (09.00 – 17.00 uur)


Locatie
Profielnorm B.V.


Startdatum

Najaar 2023

Woensdag 4 oktober 2023

 


Inschrijven

Meer informatie?

Neem contact met ons op via 0318-830226

Stuur e-mail