GREENENGINEERS

“Al meer potentiële klanten bezocht”

Iedereen kan een onderneming starten, maar hoe brengt u haar tot bloei? Dat laatste vroeg de driekoppige directie van het zesjarige Greenengineers zich af. Hun start was goed en de business verliep naar tevredenheid. 'Maar hoe maken wij die extra stap, om in de toekomst blijvend te concurreren?' Met gestructureerde en werkbare acquisitieplannen geeft Bunt Groep hen energie en vertrouwen om nieuwe markten te veroveren.

Opdrachten buiten ons netwerk

In 2009 startte Eric Pladdet een nieuwe onderneming in Lunteren: Greenengineers. Een landelijk adviesbureau voor de inrichting van onze groene openbare buitenruimte. Met adviezen, planontwikkelingen en het creëren van werkbare bestekken vormt Greenengineers de verbindende schakel tussen beleidsmakers, aannemers en gebruikers. In 2013 sloten Henk van Veldhuizen en Gerrit Wanner zich aan bij Greenengineers, gedrieën vormen ze nu de directie.

'Ons gezamenlijke netwerk in de groene bedrijfstak zorgde voor een soepele start, wij ontvingen al snel mooie opdrachten uit mond-tot-mondreclame', vertelt Henk. 'Maar wij beseffen dat wij moeten doorgroeien om in de toekomst blijvend te kunnen concurreren. Daarvoor heeft Greenengineers nieuwe opdrachtgevers nodig, van buiten ons netwerk', vult Eric aan.

'Via via kwamen wij bij Bunt Groep terecht. Na een kennismakingsgesprek met twee van hun business consultants hadden wij er alle drie een goed gevoel bij! Vooraf was ik sceptisch, maar hun benadering was prettig en ze hadden overduidelijk veel ervaring in het bedrijfsleven. Begin januari 2015 is Bunt Groep bij ons gestart en eens in de twee maanden nemen wij de zaken door met hun consultant', aldus Henk.

"Dwingt ons na te denken over onze business"

Stok achter de deur

De consultant van Bunt Groep startte met een analyse van onze acquisitie. Eric: 'Hij bracht alles overzichtelijk in kaart. Eerst bekeek hij wat wij al aan acquisitie deden. Toen onderzocht hij de hiaten in onze plannen.'

Hij opereerde niet via een monoloog. 'Het nieuwe acquisitieplan hebben wij interactief opgesteld. De Bunt Groep-consultant trok de informatie uit ons, structureerde dit en zo hebben wij gezamenlijk het plan opgesteld. Met name die gestructureerde manier van werken, was een eyeopener voor ons. Het brengt overzicht. Zo stelde Bunt Groep, als onderdeel van het acquisitieplan, voor om een stagiaire alle Nederlandse zorginstellingen overzichtelijk in kaart te laten brengen, inclusief de verantwoordelijke contactpersonen, zodat wij in zo min mogelijk stappen bij de juiste persoon aan tafel zitten. Tegelijk durft de consultant kritisch te zijn: als wij het bijvoorbeeld over ons unique selling point hebben, dan vraagt hij: "Is dat wel zo? Heeft jullie concurrent dit ècht niet?" Hij zet ons aan het denken', zegt Eric.

De nieuwe acquisitieplannen zijn voorzien van concrete deadlines en actiepunten. Henk, lachend: 'Zo moesten wij onlangs voor een bepaalde datum vier nieuwe klantafspraken gemaakt hebben. Toen dit door drukte niet gelukt was, kwamen wij daar niet zomaar mee weg. "Jullie willen toch groeien?", vroeg hij. Bunt Groep is dus een goede stok achter de deur voor ons!'

Vertrouwen in toekomst

Omdat Bunt Groep nog maar kort actief is bij Greenengineers, is er nog geen sprake van extra omzet. Henk: 'Wel liggen er nu gestructureerde, concrete en werkbare acquisitieplannen. Daardoor hebben wij al meer potentiële klanten bezocht.' 'Ze dwingen ons ook om na te denken over onze business, dat scherpt onze strategie en helpt ons verder te komen. Alles bij elkaar hebben wij er véél vertrouwen in dat dit traject met Bunt Groep ons groei gaat brengen! Dat vertrouwen geeft rust', besluit Eric.

 

Greenengineers

Wilt u meer weten over Greenengineers? Kijk dan op www.greenengineers.nl!

 

CASES

image
Van Horssen BV

Burn-out aanleiding voor organisatieontwikkeling

– Lees meer
image
HOORNBEECK COLLEGE

Meer overzicht, minder werkdruk

– Lees meer