Week van Respect

De week van 8 tot en met 14 november is de Week van Respect. Is respect een kernwaarde voor jou? Of voor je bedrijf? Voor je team?

Week van Respect

Volgens Wikipedia heeft het woord respect meerdere betekenissen: aanzien, eerbied of waardering, die men heeft voor (of ontvangt van) iemand of iets vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden. Het woord betekent oorspronkelijk omzien naar, en vandaar rekening houden met.

Drie voorbeelden uit de praktijk

  1. Als verkeersdeelnemer in de auto, onderweg naar mijn werk, hou ik even in om die ander voor te laten gaan.
  2. In gesprek met Pieter over het verloop van de projectplanning blijkt zich een onverwachte tegenvaller op te doen. Hoewel je wel een oplossing weet, vraag je toch naar zijn ideeën over mogelijke oplossingen. Uit het antwoord van Pieter blijkt dat hij meerdere oplossingen ziet. Tot je voldoening geeft hij zijn voorkeur voor de beste oplossing aan en kan jij zijn aanpak alleen maar beamen.
  3. Het sinds kort samengestelde Management Team is aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een nieuwe bedrijfsstrategie voor de komende 10 jaar. Sprekend over de kernwaarden van de onderneming komen ze tot de conclusie, dat het bedrijf nooit zover was gekomen, als de medewerkers niet al hun inzet, kennis en vaardigheden hadden gegeven. Ze besluiten dat “Respect voor de medewerker” opgenomen wordt als één van de kernwaarden van de onderneming.

Wil jij meer weten over hoe je ‘respect’ vormgeeft in jouw onderneming, team of organisatie? En vooral hoe je dit concreet maakt naar de praktijk? Neem contact op met één van onze collega’s op 0318-830226.

 

dhr. J.E. (Jan) Sterk, Commercieel directeur

 

BLOG

image
Na Prinsjesdag 2023: 5 praktische tips voor eigenaren van familiebedrijven!
20 / 09 / 2023
Lees meer
image
Wat jouw lichaamstaal echt zegt in gesprekken: 5 tips voor meer impact
12 / 09 / 2023
Lees meer