Waarom is het resultaat maar...?

Ik las laatst een tegeltje met: ‘zolang de baas denkt dat wij genoeg verdienen, doen wij net alsof we hard werken’. Deze spreuk heeft mij bezig gehouden en dan vraag ik me af, kijkende naar elke willekeurige organisatie: Wie houdt wie voor de gek?

Waarom is het resultaat maar...?

Haal ik wel voldoende uit mijn bedrijf?

Ik las laatst een tegeltje met: ‘zolang de baas denkt dat wij genoeg verdienen, doen wij net alsof we hard werken’. Deze spreuk heeft mij bezig gehouden en dan vraag ik me af, kijkende naar elke willekeurige organisatie: Wie houdt wie voor de gek?

Inspanningen en resultaten

Bovenstaande op me in laten werkend, bezet mij met het gevoel dat mensen om mij heen vaak uitgaan van het negatieve. Dat kan twee kanten opslaan, enerzijds mensen die denken dat het gras van de buren altijd groener is en anderzijds mensen die menen alles te weten en te kunnen, beter dan wie dan ook.

 

Stemmingsafhankelijk kan ik van beide wel eens iets hebben. Je bent met iets bezig en het wil maar niet lukken, je kijkt om je heen en je ziet die met dat succes en een ander met dat succes en je ziet alleen maar de mooie kanten van de situatie van de ander. Een andere keer gaat het als vanzelf, dan voert het gevoel weer de boventoon dat ik dat maar weer mooi voor elkaar heb. En u, hoe gaat dat bij u?

 

Bent u die hard werkende ondernemer of leidinggevende met elke keer weer hele goede ideeën of prachtige producten? Innovatie waar u zoveel mensen blij mee kan maken? Een product waar heel veel mensen hun voordeel mee zouden kunnen doen? Ja, heeft u dat?

 

Hoe krijgt u dat onder de aandacht? Hoe kunnen de mensen om u heen daar gelukkig bij worden? Waarom zien ze dat niet en loopt uw bedrijf niet? Waarom moet er binnen uw bedrijf zo hard aan getrokken worden en gaat het bij een collega als van zelf?

 

Deze vragen kunnen u enorm bezig houden. Wij kijken graag met u mee welke belemmeringen er zijn om meer uit uw organisatie te halen. Hierbij willen we met u nadenken of:

 

  • uw verhaal/product betrouwbaar is;
  • u wel de juiste afzet kanalen gebruikt;
  • uw organisatie wel op de juiste manier is ingericht;
  • de processen wel optimaal zijn;
  • uw boodschap wel duidelijk is;
  • uw verhaal van A tot en met Z klopt.

 

Zo kunnen wij met u kijken hoe de belemmeringen om te zetten zijn naar kansen en uitdagingen. Durf kritisch naar u zelf en uw organisatie te kijken!

 

Meer informatie

Wanneer u meer informatie wenst over onze manier van werken en samen kijken of er meer rendement uit uw onderneming te halen is, neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op! 0318-830226.

 

 

 

 

 

BLOG

image
Problemen in je team? Kijk eens naar je teamomvang
15 / 06 / 2022
Lees meer
image
Drie aandachtspunten om de werknemersparticipatie tot een succes te maken
24 / 05 / 2022
Lees meer