Vijf signalen dat jij op zoek moet gaan naar ander werk

Je voelt je dagelijks moe en lusteloos en gaat niet meer met plezier naar je werk? Lees dan snel verder!

Vijf signalen dat jij op zoek moet gaan naar ander werk

En, goed weekend gehad? Je veert even op als deze vraag je gesteld wordt en denkt met weemoed terug aan afgelopen weekend en verlangt, onuitgesproken, al naar het volgende weekend.


Zucht, het is weer maandag... Je scrolt je mail door, staart naar buiten, bekijkt nu.nl, pakt voor de 4e keer een bak koffie en hijst jezelf weer op je stoel... Eigenlijk verveel je je enorm en er knaagt iets. Vooruit, de klant vraagt je voor de zoveelste keer om de rapportage. Je bindt jezelf in gedachten vast aan je stoelpoten. En voor de zoveelste keer begin je er weer aan. Je opent het document en de getallen grijnzen je tegemoet. Je lacht terug, maar als een boer met kiespijn. Echter voel je de spanning toenemen en je voelt je lusteloos en moe, alsof je er al een dag op hebt zitten. En als niemand luistert denk je ... als ik zo nog tot m'n 67e naar mijn werk moet, hoe houd ik dat vol!


Je klikt je internet open op zoek naar ander werk-punt-NL en stuit op de 5 signalen die wijzen dat je op zoek moet gaan naar ander werk:

 

SIGNAAL 1 Concentratieproblemen

Je kunt je maar moeilijk op je werk concentreren en het afmaken van een taak gaat moeizaam.

 

SIGNAAL 2 Missen van een voldaan gevoel

Je ervaart maar af en toe een gevoel van voldaanheid, het werk ervaar je eerder als teveel en als last.

 

SIGNAAL 3 Piekeren

Je denkt vaak en veel na over je werk, ook buiten werktijd. Gedachten met een nare emotionele lading.

 

SIGNAAL 4 Klagen

Als je praat over je werk tegen vrienden, familie of collega's, betrap je je erop dat je veel klaagt.

 

SIGNAAL 5 Leven van weekend naar weekend

De werkdagen duren gevoelsmatig lang en je kijkt uit naar de dagen waarop je vrij bent.

 

Wake up

Maar wacht even... jij kiest toch je werk, het werk kiest jou toch niet? En wat dacht je van je werkgever? Die heeft toch net als jij baat bij een enthousiaste gedreven medewerker?

 

Tijd voor actie! Maar hoe pak ik het dan aan?

 

Je hebt verstand van getallen, zeker. Je snapt ook nog wel hoe je de ondernemer inzicht kunt geven in zijn cijfers. Althans... sommigen. Er zijn er die lijken trouwens op dit gebied een onontwikkeld snapvermogen te hebben gekregen. Het beroep van adviseur, dat geduld heb je niet, dat weet je zo al. Automonteur dan, lekker met je handen bezig zijn en komen tot een concreet iets. Je vraagt je af of je hiervoor de kwaliteiten en het inzicht wel hebt. En dan te bedenken dat je 35 jaar bent, omscholen zal zo 1-2-3 niet gaan.

 

Slof, slof, daar ga je dan maar weer. Het knaagt nog meer aan je en als je je collega stralend de rapportage ziet opstellen, denk je ineens: fluitend naar het werk, dat zou mooi zijn! En stel dat dit met iemand zou kunnen die mij de vragen stelt en de antwoorden ophaalt om de richting te bepalen om de juiste stappen in mijn loopbaan te zetten…

 

Ineens begint er een lamp te branden. Waar ligt ook al weer dat blad, die GROW? Ah, ja, daar. Nieuwsgierig ga je op zoek naar de aanpak met loopbaancoaching. Niet veel later besluit je het nummer 0318-830226 van Bunt Groep te bellen om een intakegesprek te plannen.

 

‘Goedendag, ik wil graag een slinger aan mijn loopbaan geven en me eens verfrissend laten spiegelen door een loopbaancoach. Wanneer kan ik een intakegesprek plannen?’ Even later verbreek je de verbinding, je slaakt een zucht van verlichting en leunt tevreden achterover in je stoel. Zo werkt het!

 

drs. G.M. (Bertha) van Maaswaal, Trainer/coach

BLOG

image
Overdragers of opvolgers in het familiebedrijf: trap er niet in!
28 / 05 / 2024
Lees meer
image
7 tips om je emoties in het proces van bedrijfsopvolging te managen
16 / 04 / 2024
Lees meer