QuickScan Crisisbestendigheid

De QuickScan Crisisbestendigheid brengt niet alleen de knelpunten in uw liquiditeit voor u in kaart, maar biedt u ook concrete maatregelen aan.

QuickScan Crisisbestendigheid

QuickScan Crisisbestendigheid

 

Crisis of niet, inzicht in de kasstromen van uw onderneming is essentieel voor goed ondernemerschap! Grip op uw inkomsten en uitgaven is voor de korte en lange termijn belangrijk.

 

Recent onderzoek wijst uit dat bijna de helft van alle 270.000 Nederlandse familiebedrijven een winstdaling verwachten dit jaar en een kwart verwacht een negatief resultaat te halen. Als familiebedrijf heeft u een hechte band met uw personeelsleden en wilt u hen dan ook, koste wat het kost, beschermen in deze tijden.

 

De Overheidsmaatregelen kennen allemaal een duur van 3 tot 6 maanden. Vanuit Bunt Groep zien we dat veel ondernemers zich vooral ook zorgen maken over de periode ná de crisis (de middellange termijn). Met alleen de maatregelen van de Overheid, is het gemiddelde familiebedrijf op de middellange termijn dan ook niet optimaal beschermt.

 

Wij adviseren u om juist nu de rust te bewaren, vooruit te kijken (prognosticeren) en acties te definiëren voor de toekomst. Voor de ondernemer hebben wij als Bunt Groep een QuickScan ontwikkeld, waarbij wij u op basis van de financiële gegevens van de onderneming en een online interview, inzicht geven in uw liquiditeit, de effecten van de Overheidsmaatregelen, maar vooral ook advies geven over wat u nu intern aan acties kunt definiëren, om er voor te zorgen dat u ook op de middellange termijn uw onderneming heeft beschermd.

 

De QuickScan Crisisbestendigheid brengt niet alleen de knelpunten in uw liquiditeit voor u in kaart, maar biedt u dus ook concrete maatregelen aan. Daarnaast maken we in de QuickScan inzichtelijk wat voor (positieve) effecten elk van deze geadviseerde maatregelen afzonderlijk kunnen hebben op uw resultaat en liquiditeitspositie. U kunt vervolgens een geoorloofde keuze maken welke maatregelen u treft, waarop we u kunnen helpen om hiervoor tijdig de juiste acties te zetten.

 

Laten we er voor zorgen dat uw onderneming er voor uw werknemers en u (en uw familie) kan zijn, nu en op de langere termijn.

 

Omdat we in tijden van crisis en of onzekerheid snel moeten schakelen, bieden wij u onze QuickScan aan binnen 48 uur na het aanleveren van uw financiële gegevens en het digitale interview.

 

Heeft u interesse? Neem contact op met 0318-830226 of mail naar info@buntgroep.nl.

 

 

Bronnen:

  • Telefonische inventarisatie van de vereniging van Nederlandse familiebedrijven FB Ned.;
  • Onderzoek van adviesbureau RSM en Nyenrode Business Universiteit bij vijftig familiebedrijven.

 

 

 

 

 

 

                   

BLOG

image
Problemen in je team? Kijk eens naar je teamomvang
15 / 06 / 2022
Lees meer
image
Drie aandachtspunten om de werknemersparticipatie tot een succes te maken
24 / 05 / 2022
Lees meer