Persoonlijke missie

Een missie definieert het bestaansrecht en de identiteit van een organisatie. Door middel van uw missie geeft u aan wie u bent, wat u doet en wat u wilt bereiken. Uw missie is tijdloos, maar wel toe te passen op dit moment. Een missie staat dus, in tegenstelling tot een visie, niet voortdurend ter discussie.

Persoonlijke missie

Persoonlijke missie

Met een persoonlijke missie op zak, maakt u eenvoudiger keuzes. Het is uw kompas die u door uw (aardse) leven leidt.

 

Niemand wordt gelukkig door het leven van een ander te leiden. Hiermee bedoelen we het aanpassen aan uw omgeving en niet stilstaan bij uw eigen doelen, behoeften enzovoort. U leidt dan een leven waarvan u denkt dat anderen dat van u verwachten.

 

Een persoonlijke missie helpt u om uw koers te bepalen. Maar waarom is het zo belangrijk?

 

Veel mensen nemen beslissingen zonder dat ze weten waarom ze dat doen. Dat is niet zo gek wanneer u niet weet waar u naar toe wilt.

 

Hoe mooi zou het zijn als u weet wat u wilt op het moment dat u voor een belangrijke keuze staat. Neem ik wel of niet die baan, koop ik dit huis of toch niet, past deze partner bij me of niet, enzovoort. Wanneer u weet waar u voor staat, is het maken van de keuze vaak een stuk makkelijker, wat niet wil zeggen dat het achteraf gezien ook de juiste keuze is geweest.

 

Een persoonlijke missie helpt om makkelijker keuzes te maken, maar de keuzes die u maakt moeten wel uw doelen en behoeften zijn. Maar hoe maakt u deze keuzes? Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. U kunt kiezen voor de snelweg, maar u hoeft er niet in één keer heen zonder te stoppen. Doe het in verschillende etappes totdat het uiteindelijk helemaal goed voelt.

 

Wat wilt u dat anderen over u zeggen?

Let op; hierbij gaat het erom wat u wilt dat anderen over u zeggen. Dus het gaat erom wie u voor hen wilt zijn. Het gaat er dus NIET om wie zij willen dat u voor hen bent.

 

Als u vandaag weet wat u wilt dat anderen aan het einde van uw leven over u zullen zeggen, dan weet u NU hoe u de rest van u leven wilt leiden!

 

Weest u zich bewust van uw diepste drijfveer, waaruit u uw keuzes maakt.

 

Wanneer u meer informatie wenst over onze manier van werken en het meedenken bij het formuleren van uw (persoonlijke) missie, neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op! 0318-830226.

 

 

 

BLOG

image
Problemen in je team? Kijk eens naar je teamomvang
15 / 06 / 2022
Lees meer
image
Drie aandachtspunten om de werknemersparticipatie tot een succes te maken
24 / 05 / 2022
Lees meer