Is ondernemen een avontuur?

Volgens de cijfers van de Kamer van Koophandel is over 2014 het aantal inschrijvingen licht gestegen en zien we vanaf  2010 een groei van 32%. Deze groei word mede veroorzaakt door het grote aantal ZZP-ers, die de stap naar zelfstandig ondernemen gaan of moeten maken.

Is ondernemen een avontuur?

Nederland krijgt dus steeds meer ondernemende werknemers die kiezen om hun eigen onderneming op te gaan starten.  Vakmensen die hun klanten bedienen met dat waar ze goed in zijn. Daar waar ze hun passie in kwijt kunnen. Enthousiast en gedreven.

 

In de praktijk komen wij veel vakmensen tegen die in het recente verleden hun onderneming begonnen zijn, of misschien mogen we wel zeggen, hun avontuur gestart zijn. Want ondernemen is een avontuur of wat we ook vaak zeggen het is top sport. Wat we dan veel horen is dat er veel komt kijken bij het zijn van zelfstandig ondernemer. Neem nu de administratie, of de aanslag inkomsten belasting, of een niet betalende debiteur, of u word aansprakelijk gesteld voor iets wat u mogelijk niet goed gedaan heeft, of het stijgend aantal prijs aanvragen, of het aan moeten nemen van personeel, of … . Zo komt er erg veel op uw pad als ondernemer, zaken waar u niet om gevraagd heeft maar die er wel zijn.

 

Wij vinden het altijd weer jammer om te zien dat ondernemers gedrukt gaan onder de last van verplichtingen die eigenlijk niets met het uitvoeren van hun vak te maken hebben. Zaken die ze niet meer los kunnen laten en hun leven gaat beheersen. Heel belangrijk is het om tijdig de juiste stappen te zetten en keuzes te maken. Maak van uw  avontuur een voorbereide weg naar succes. Zet uw organisatie bij aanvang al op de juiste positie, stel u zelf doelen!

 

Het maken van uw ondernemingsplan kan u bijvoorbeeld helpen om structuur te hebben en te houden, uw doelen helder te stellen en de weg ernaar toe uit te stippelen.  Bij een blokkade van de weg niet de doelen aanpassen maar zoeken naar een andere weg die tot hetzelfde doel leid.  Dan zult u zeggen: ”ik ben vakman of vak vrouw en geen schrijver”. Vaak klopt dat , denk daarom bij een ondernemingsplan ook niet aan een boekwerk, maar hou het op een maximale A3. Kan dat? Ja dat kan. Hang deze boven u bed en houd u aan de doelen, dit geeft rust en is de weg naar groei.

 

“Moet ik dan groeien?” Als u bedoelt dat groeien groter worden is, zeggen wij nee, dat is niet altijd nodig, maar stilstand is achteruitgang dus groeien om sterker te worden is wel nodig.

 

Starten van een eigenonderneming als avontuur zonder een goede voorbereiding of te weten waar u heen gaat raden wij u sterk af. Bereid uw stappen voor en zorg dat u op de hoogte bent van wat erop u af kan en zal komen.

Wij wensen u veel succes bij uw ondernemerschap!

 

Kunnen we u daarbij helpen? Klik dan Hier

BLOG

image
Zoek de 8 verspillingen in jouw organisatie
07 / 09 / 2021
Lees meer
image
Waarom de koude kant ook een frisse wind kan zijn | Serie 'De parel binnen het bedrijfsleven'
04 / 08 / 2021
Lees meer