Bunt Groep doet aan procesoptimalisatie

Bunt doet aan procesoptimalisatie. O ja? Dat zou uw reactie kunnen zijn bij het lezen van de titel van dit blog. De eerlijkheid gebied te zeggen dat wij zelf ons niet eens zo bewust zijn dat wij bij veel van onze klanten aan procesoptimalisatie doen.

Bunt Groep doet aan procesoptimalisatie

Bunt Groep doet aan procesoptimalisatie

 

Een doorsnee van de vragen die ons gesteld worden:

  • ‘We zijn zo hard gegroeid, het is nauwelijks bij te houden. Hoe zorgen we dat de stress uit de organisatie gaat?‘
  • ‘Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers bij ons blijven en hoe trek ik nieuwe medewerkers aan?‘
  • ‘Wat moet ik doen om mijn winstgevendheid op peil te houden, zodat ik de rekeningen kan blijven betalen?‘
  • ‘Welke richting ga ik op met mijn bedrijf, moet ik uitbreiden of juist krimpen?‘

Het antwoord op die vragen is niet eenvoudig. We kiezen altijd voor een maatwerk aanpak. Maar onder deze vragen zitten vaak ook procesoptimalisatie vraagstukken.

 

Door procesoptimalisatie winstgevendheid op peil

Denk aan het bedrijf wat de winstgevendheid op peil wil houden. Als het dreigt te escaleren omdat de planning niet onder controle is, leveringen niet op tijd plaatsvinden, facturen niet de deur uit kunnen en vervolgens leveranciers niet betaald kunnen worden? Ingrijpen in het planningsproces kan dan noodzakelijk zijn!

 

Efficienter taken verdelen door procesoptimalisatie

Hoe kan een verandering van taakverdeling helpen om de lasten over meer schouders te verdelen? Om daarna binnen deze taken kritisch te kijken naar wat echt waarde toevoegt en hierin efficiency slag slaan? Allemaal zaken die we toepassen en … procesoptimalisatie noemen!

 

Procesoptimalisatie leidt tot expertises

Bunt Groep doet aan procesoptimalisatie. Natuurlijk doen we dat bij onze klanten! Maar we doen het ook zelf als organisatie. We hebben met elkaar kritisch gekeken naar hoe klanten ons zien. We hebben het ze gevraagd.  Daaruit blijkt dat velen ons zien als trainingsbureau, en we geven ook nog steeds trainingen maar dat is niet het enige. Daarom zijn we aan de slag gegaan met de vraag: waar zijn we nu echt in gespecialiseerd? Wat zijn onze expertises?

 

Door onszelf deze vragen te stellen, werden we ons veel meer bewust van wat we met elkaar in huis hebben: naast persoonlijke ontwikkeling, bedrijfsovernames begeleiden, organisaties adviseren, helpen we organisaties ook met het optimaliseren van processen.

 

Kennismakingsavond Procesoptimalisatie

Ook organiseren we kennismakingsavonden gericht op onze expertises. Op 31 maart 2020 zal het weer over procesoptimalisatie gaan. Of kijk eens op leanspecialist.nl voor gerichte kennisblogs over Lean Management.

 

Bunt Groep doet aan procesoptimalisatie. Dat heeft bij ons geleid tot een vernieuwde site, nieuwe folders en dit zal tot meer online zichtbaarheid leiden.

 

Heeft u geen idee of twijfelt u welke expertise u wellicht nodig heeft? Vul de Bunt Check eens in en u krijgt direct advies! U mag ons natuurlijk ook gewoon bellen!

 

Auteur: Henk Hop, senior (Lean) consultant, gespecialiseerd in procesoptimalisatie 

 

BLOG

image
Problemen in je team? Kijk eens naar je teamomvang
15 / 06 / 2022
Lees meer
image
Drie aandachtspunten om de werknemersparticipatie tot een succes te maken
24 / 05 / 2022
Lees meer