3 redenen waarom deze Time Management app niet mag ontbreken

Ben jij net als ons op zoek naar praktische apps op het gebied van time management, productiviteit en persoonlijke effectiviteit? Dan mag de app Braintoss bij jou niet ontbreken in je rijtje met favoriete apps.

3 redenen waarom deze Time Management app niet mag ontbreken

Weer zo’n onhandig moment

Ken je dat? Zit je in de auto onderweg naar huis, popt er ineens iets in je hoofd op wat je nog moet doen, maar niet opgeschreven hebt. Je opent je mailapplicatie op je telefoon, klikt op nieuwe mail opstellen, voert je mailadres in, -ho, even een stuurbeweging-, en toetst het onderwerp in van je mail: Daan bellen offerte Smits. Je drukt op de knop Verzenden en je hebt een nieuw mailtje ontvangen. Van jezelf. Hopelijk zijn jij en de mail heelhuids aangekomen.


Nog zo’n onhandig moment: je bent op vakantie en denkt: oh, dat moet ik niet vergeten. Of je ziet iets en je wilt er een foto van maken. Of je hebt een goed idee, of: waar laat je al die informatie? Daarvoor is er de app Braintoss. Deze app helpt om op de meest onhandige momenten jouw hersenspinsels direct vast te leggen.

 

Wat is Braintoss?

De app Braintoss is ontwikkeld door een Nederlands bedrijf en helpt je om al je losse flarden en gedachten direct weg te zetten richting je e-mail. Dat is ook de letterlijke vertaling van Braintoss: brain=hersenen, toss=gooien/weggooien. In het kort doet deze app drie dingen:

1. Spraak naar tekst omzetten (Voice). Je spreekt tekst in, drukt op de knop Verzenden en je ontvangt een mailtje met in het onderwerp de ingesproken tekst.

2. Foto versturen naar je mail (Photo). Met deze knop maak je direct een foto die verstuurd wordt naar je mail. Je kunt er ook voor kiezen om een foto uit je album te kiezen en deze te versturen.

3. Notitie maken (Note). Je typt een notitie en deze verzendt Braintoss naar je mail.

 

3 redenen om hem nu direct te installeren:

1. Alle losse flarden uit je hoofd = rust in je hoofd

David Allen, de bedenker van de time management GTD-methode, zegt: Je hoofd is er niet om ideeën vast te houden, maar om ideeën te genereren. Het is veel verstandiger om een ander systeem te gebruiken dan je hoofd, om alles op te slaan. En deze app ondersteunt je daarbij. Je leegt terplekke je hersenspinsels. Hiermee hou je een heerlijk en helder hoofd.


Bijkomstigheid: hoe leger je hoofd, hoe meer aandacht je hebt voor wat je nu aan het doen bent!

 

2. Keep it simple: één druk op de knop en je hersenspinsel is weg

Het gebruik van de app is enorm simpel. Braintoss start snel op. Openen, inspreken, verzenden, klaar. Of: foto maken, verzenden, klaar.
Herkent de app je stem niet? In het mailtje wat je ontvangt is het geluidsfragment als bijlage toegevoegd inclusief de locatie waarop je de tekst insprak.


Daarnaast heb je de mogelijkheid om meerdere mailadressen toe te voegen. Druk je de knop Verzenden langer in, dan kun je een ander mailadres selecteren waar je de aantekening naar toe kan versturen.

 

3. Je betrouwbaarheid gaat omhoog

Huh? Ja zeker! Als jij niet meer vergeet wat je moet doen en dit direct inspreekt of opschrijft, word je betrouwbaarder. Je verkleint het ‘oh, dat is waar ook-moment’ door alles direct weg te zetten naar een systeem waarop je 100% kunt vertrouwen.

 

Wat is het verschil met andere apps zoals Evernote?

Er zijn inderdaad veel meer apps waarmee je gedachten en losse flarden kan ‘vangen’. Denk aan EverNote, Captio, Drafts, Things of Microsoft To Do. Het grote pluspunt van Braintoss is dat deze spraak naar tekst omzet. Dus je hoeft niet al je tekst uit te typen, maar spreekt deze in en hij zit in je inbox. De app kost een paar euro en dat is hij zeker waard, dus installeer hem vandaag nog. Je kunt hem downloaden in de App Store of Google Play.

 

Een app zoals deze gaat je helpen en verlichting geven in je werk. Wil je echter:

  • Blijvend aan de slag om je hoofd leeg te houden
  • Je betrouwbaarheid structureel verhogen
  • Nog meer eenvoudige en praktische tips om je werk in minder tijd te doen
  • Je overvolle mailbox doorlopend leeghouden

 

Volg dan de training Timemanagement en leer in één dag hoe je een betrouwbaar systeem opzet en daarmee leert werken. Klik hier om je in te schrijven voor de training Time Management (meer dan 1000 deelnemers gingen je voor) of schrijf je in voor de nieuwsbrief (4x per jaar).

 

Blog geschreven door W. (Wouter) Bunt

BLOG

image
Overdragers of opvolgers in het familiebedrijf: trap er niet in!
28 / 05 / 2024
Lees meer
image
7 tips om je emoties in het proces van bedrijfsopvolging te managen
16 / 04 / 2024
Lees meer