Selectieassessment

Ons individuele selectieassessment (met sterkte-zwakteanalyse) levert een concrete en objectieve inventarisatie van kwaliteiten en aandachtspunten op met betrekking tot een bepaalde functie of vacature. Dit selectieassessment is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methoden. Na afloop krijgen deelnemers een planmatig ontwikkeladvies mee (indien van toepassing).

Geschikt voor functie?

Een selectieassessment biedt een onderbouwd oordeel over de geschiktheid van iemand voor de beschikbare functie of vacature. Dergelijke informatie is nuttig voor werkgevers, leidinggevenden, managementteams, HR-consultants, toekomstige collega's of vennoten, et cetera.


Aanpak en resultaten

Onze selectieassessments zijn maatwerk. De aanpak verschilt dus per opdracht. Gemiddeld genomen komen tijdens een selectieassessment onder andere de volgende zaken aan bod:

  • Een capaciteitentest die de cognitieve capaciteiten, zoals verbale aanleg, redeneervermogen en cijfermatig inzicht, bepaalt.
  • Een persoonlijkheidstest, waarbij we persoonlijkheidsaspecten naar boven halen, zoals samenwerkingsgerichtheid, stressbestendigheid, probleemoriëntatie en organisatievermogen.
  • Een teamrolanalyse die inzicht verschaft in de natuurlijke teamrol(len).
  • Twee praktijksimulaties die gericht zijn op vaardigheden zoals adviesvaardigheden, communicatieve vaardigheden, leidinggevende vaardigheden, ondernemerschap, creativiteit en analytische vermogens.
  • Een gedragsanalyse waarbij we het (feitelijke) gedrag in kaart brengen.


Kortom, na afloop van het selectieassessment is de geschiktheid van de deelnemer vanuit allerlei invalshoeken belicht. Onze opdrachtgevers kunnen er dus op vertrouwen dat ze op basis van deze assessmentresultaten de goede keuze maken.


Meer informatie?

Laat ons contact met u opnemen. 


Bel mij terug Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies