Ontwikkelassessment

Ons individuele ontwikkelassessment (met sterkte-zwakteanalyse) levert een concrete en objectieve inventarisatie van kwaliteiten en aandachtspunten op. Hierbij kijken we verder dan functies en vacatures, zoals tijdens een selectieassessment. We onderzoeken de ontwikkelingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden van iemand. Na afloop krijgt de deelnemer een planmatig ontwikkeladvies mee. Ons ontwikkelassessment is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methoden.

Loopbaangesprekken

Een ontwikkelassessment biedt een onderbouwd oordeel over de ontwikkelingsmogelijkheden van iemand. Dit oordeel is waardevol tijdens loopbaangesprekken of het nadenken over doorgroeimogelijkheden. Ons assessment geeft concreet aan via welke stappen deze ontwikkeling kan verlopen. Dergelijke informatie is nuttig voor werkgevers, leidinggevenden, managementteams, HR-consultants, toekomstige collega's of vennoten, et cetera.


Aanpak en resultaten

Onze ontwikkelassessments zijn maatwerk. De aanpak verschilt dus per opdracht. Gemiddeld genomen komen tijdens een ontwikkelassessment de onderstaande zaken aan bod, waarbij we gedurende een ontwikkelassessment relatief veel tijd besteden aan oefeningen:

  • Een capaciteitentest die de cognitieve capaciteiten, zoals verbale aanleg, redeneervermogen en cijfermatig inzicht, bepaalt. 
  • Een persoonlijkheidstest waarbij we persoonlijkheidsaspecten naar boven halen, zoals samenwerkingsgerichtheid, stressbestendigheid, probleemoriëntatie en organisatievermogen.
  • Een teamrolanalyse, die inzicht verschaft in de natuurlijke teamrol(len). 
  • Twee praktijksimulaties die gericht zijn op vaardigheden zoals adviesvaardigheden, communicatieve vaardigheden, leidinggevende vaardigheden, ondernemerschap, creativiteit en analytische vermogens. 
  • Een gedragsanalyse waarbij we het (feitelijke) gedrag in kaart brengen.

 

Kortom, na afloop zijn de ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden van de deelenmer vanuit allerlei invalshoeken belicht. Onze opdrachtgevers kunnen er dus op vertrouwen dat ze op basis van deze assessmentresultaten de goede keuze maken.


Meer informatie?

Laat ons contact met u opnemen. 


Bel mij terug Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies