Leiderschapsontwikkeling

Leidinggeven aan een organisatie is niet eenvoudig. Er zijn mensen die hier van nature aanleg voor hebben, maar ook voor hen vormen een organisatie met allerlei verschillende mensen en een voortdurend veranderende omgeving complexe factoren. Als leider dient u de juiste keuzes voor uw organisatie te maken en werknemers hiervan te overtuigen. Maar hoe doet u dat? Bunt Groep helpt u graag bij het ontwikkelen van uw persoonlijke leiderschap (en indirect bij het ontwikkelen van uw organisatie).

Leiderschapsontwikkeling op maat

Personen die hun leiderschap willen ontwikkelen, bieden wij adviezen en leiderschapstrainingen op maat. Dit valt vaak samen met de ontwikkeling van uw gehele organisatie, waardoor we het veelal combineren met organisatieadvies.


Onze aanpak bij leiderschapsontwikkeling

Onze aanpak richt zich op de betreffende klant en zijn situatie. De combinatie is altijd uniek. Daarom bieden we advies op maat. We gaan naast de klant staan en kijken wat er nodig is voor hem of haar als leider. Dat is telkens weer een ontdekkingsreis.


Onze aanpak bij organisatieontwikkeling

Onze aanpak bij organisatieontwikkeling is eveneens maatwerk. Elke organisatie is uniek. Bij de start van ons advies vormen de identiteit van de organisatie en de mensen met hun drijfveren dan ook de belangrijke uitgangspunten. Vandaaruit (her)formuleren we missie, (deze is afgestemd op de markt en op de behoeften), visie, strategie en doelen. Om deze doelen daadwerkelijk te realiseren besteedt Bunt Groep tijdens dit adviestraject specifiek aandacht aan:

 • Doelen
  De geformuleerde doelen verbeteren sowieso de effectiviteit van uw organisatie. Zonder doel is immers elke richting verkeerd. Maar het bereiken van de gestelde doelen is zelden een fluitje van een cent. Daarom werken we vaak aan strategieontwikkeling; om een weg uit te stippelen naar de realisatie van gestelde doelen.
 • Proces
  Wat het proces betreft, vormt 'efficiëntie' het toverwoord. Verspilling moet voorkomen worden. De waardestroom moet zo constant mogelijk zijn. Dit kunnen we desgewenst beïnvloeden door middel van lean management, de value stream mapping-methode en operationeel management.
 • Mensen
  Mensen vertegenwoordigen de waardestroom. Zij moeten de gestelde doelen verwezenlijken. Daarom werkt Bunt Groep altijd aaneengesloten, door gericht te sturen op prestaties en verandermodellen toe te passen. Als uw personeel zich vervolgens ontwikkeld, groeit ook uw organisatie.
 • Human Resource Management
  Met HRM scheppen we duidelijkheid over de organisatie en de verschillende functies. We besteden aandacht aan functiebeschrijvingen, functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken, competentieontwikkeling en job rotation. Soms geven we situationeel leiderschapsadvies om specifieke talenten te benutten. Al deze activiteiten zullen individuen doen ontwikkelen, wat altijd leidt tot organisatieontwikkeling.

Afhankelijk van de behoefte van de betreffende organisatie ontwikkelen en implementeren we lean management, quick response management, total quality management, total productive maintenance en overall equipment effectiveness.


Meer informatie?

Wilt u meer weten over persoonlijke leiderschapsontwikkeling? Laat ons contact met u opnemen.

 

 

 


Bel mij terug Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies