Organisatieanalyse / (her)structurering

Voor elke onderneming is het goed om af en toe de organisatie tegen het licht te houden. Een onafhankelijk deskundige als Bunt Groep ziet van buiten vaak scherper waar het beter kan en durft gevoelige zaken makkelijker te benoemen.

Voor wie?

Een organisatieanalyse kan voor veel organisaties nuttig zijn. Bijvoorbeeld voor bedrijven die stormachtig groeien, maar waar de organisatie niet is ingericht op deze groei. Of voor familiebedrijven waar een volgende generatie het stokje overneemt. Maar als uw onderneming een andere reden heeft om de organisatie door te laten lichten, dan maken we voor u graag een analyse op maat.


Aanpak en resultaten

Onze organisatieanalyse is altijd maatwerk. Wij leveren wat nodig is. Om u toch een concreet beeld te geven, kunt u bij ons organisatieadvies aan het volgende denken:

Het compleet doorlichten van uw organisatie, het inventariseren van de knelpunten binnen uw organisatie (‘Quick scan’) en het inzetten van verbeterprogramma’s. Vervolgens komt de strategische heroriëntatie en de begeleiding bij het vaststellen van nieuwe (strategische) uitgangspunten in een veranderende omgeving. Daarna volgt structuurverbetering: het zodanig inrichten van de organisatie dat de medewerkers maximaal kunnen presteren, de processen optimaal verlopen en de klant tevreden is. Tot slot werken we aan verbetering van de managementinformatie, door het transformeren van ‘gegevens naar informatie’, zodat actueel inzicht wordt verkregen in de prestaties van de organisatie.


Meer informatie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van organisatieadvies? Laat ons contact met u opnemen. 


Bel mij terug Beantwoord mijn vraag via e-mail
Deel dit advies

CASES

image
SnelStart Software B.V.

Als tweede generatie eigen managementstijl ontwikkeld

– Lees meer
image
CASTELEIJN STROOPWAFELS

Assessments gaven zicht op kwaliteiten en ontwikkelpunten

– Lees meer