Blog

Op deze blogpagina delen we regelmatig onze kennis en verstrekken we tips, in de hoop u meer inzicht te verschaffen in uw werksituatie of met betrekking tot uw persoonlijke ontwikkeling. Bekijk ze eens! Wellicht verrijkt één van onze blogs uw leven?

 • 12 / 01 / 2017

  Visie

  Wat is de visie van uw organisatie?

  – Lees meer
 • 29 / 08 / 2016

  Lean management in processen

  Hoe ons gevoel ons kan misleiden bij de inschatting van efficiëntie in bedrijfsprocessen.

  – Lees meer
 • 12 / 07 / 2016

  Persoonlijke missie

  Een missie definieert het bestaansrecht en de identiteit van een organisatie. Door middel van uw missie geeft u aan wie u bent, wat u doet en wat u wilt bereiken. Uw missie is tijdloos, maar wel toe te passen op dit moment. Een missie staat dus, in tegenstelling tot een visie, niet voortdurend ter discussie.

  – Lees meer
 • 24 / 06 / 2016

  Ook genieten na een drukke werkweek?

  Als je dit leest, is het goed mogelijk dat je er net een werkdag van 8 uur op hebt zitten. Of – jawel – je bent op dit moment 'aan het werk'.

  Veel mensen verkondigen namelijk trots een fulltime baan te hebben. Tevreden ploffen ze op vrijdagavond op de bank met een welverdiende versnapering. Ja, want na zo'n 40-urige werkweek heb je dat wel verdiend! Maar is dat wel zo?

  – Lees meer
 • 27 / 05 / 2016

  De missie van uw organisatie

  Wanneer u in gesprek raakt met een potentiele klant, bedrijfsadviseur, financier, marketingspecialist etc., wordt vaak de vraag gesteld: ‘Wat is uw missie?’
  Het kan natuurlijk dat u uw missie kort en bondig weet te verwoorden, immers: u hebt er al vaker over nagedacht!
  Wanneer wij als bedrijfsadviseur de vraag stellen, krijgen we weinig een kort en bondige missie te horen.
  Moet dat dan en wat houdt een missie voor uw organisatie eigenlijk in?

  – Lees meer
 • 13 / 01 / 2016

  Je hoofd leegmaken door te schrijven

  In onze moderne drukke levens is het een veel gehoorde kreet: "Oh, wat heb ik het druk!" Gedachten dwarrelen door je hoofd, over wat je allemaal nog moet doen om de deadline te halen, over je kind die ziek thuis zit en over je partner die vanmorgen kwaad naar het werk is vertrokken. Soms wordt stress en spanning je allemaal te veel. Maar wat kun je eraan doen?

  – Lees meer